Pinot Grigio: toegankelijke witte wijn met een aromatisch bouquet

wijn

Er zijn maar weinig wijnliefhebbers die nee zullen zeggen tegen een goede Pinot Grigio. Deze witte wijn is bijzonder toegankelijk, maar tegelijkertijd ook erg speciaal door het volle en uitgebreide bouquet. Een andere naam voor deze wijnsoort is Pinot Gris en het wordt in verschillende landen gemaakt. Omdat de omstandigheden in deze landen anders zijn, heeft de wijn ook een andere smaak. Alle Pinot Grigios hebben één ding gemeen, ze worden gemaakt van de Pinot Gris druif waardoor ze afstammen van Pinot Noir.

Waar wordt Pinot Grigio gemaakt?

Pinot Gris druiven komen oorspronkelijk uit Frankrijk, maar in de 14e eeuw werden ze al naar het Balatonmeer in Hongarije gebracht. Als gevolg wordt deze wijn veel gemaakt in deze landen en de gebieden er tussen. De meest verkochte Pinot Grigio komt uit Noordoost Italië, maar de beste wijn komt uit de Elzas. Verder zijn er varianten uit Duitsland en Oostenrijk. Het is aan jou om te bepalen welke je daarvan het lekkerst vindt. Je zult zien dat ze allen een wat andere smaak hebben.

De smaak van Pinot Gris

De Pinot Gris druif bevat van nature erg veel suiker en weinig zuren. Omdat de schil niet of nauwelijks kleurstof bevat is de wijn wit of soms rosé-kleurig. Zoete druiven groeien het beste in koele streken, want als het te warm is dan ontstaat er een te zoete en saaie wijn. Pinot Grigio uit Noord Italië staat er bekend om licht en neutraal te zijn, terwijl de varianten uit Duitsland en Oostenrijk als kruidiger worden omschreven. Schaf je een fles Pinot Gris uit de Elzas aan, dan wordt de smaak eerder rokerig, noot- en honingachtig. De geur, de smaak en zelfs de structuur van de wijn worden volledig bepaald door de regio waarin de druif wordt geteeld. Het is dus mogelijk dat je de ene keer een Pinot Gris drinkt die je heerlijk vindt en dat deze de andere keer tegenvalt.

Wijn kopen online

Een goede fles Pinot Grigio kan flink wat kosten en daarom is online wijn kopen een ideale manier om de prijs wat naar beneden te halen. De acties en aanbiedingen daar, vooral bij volume bestellingen, zijn zeer de moeite waard. Er wordt per wijnsoort duidelijk omschreven wat je ervan kunt verwachten en waar het bij past. Daarom vind je bij een online winkel vast de juiste Pinot Grigio voor jouw situatie.

Voor iedere gelegenheid

Heb je een Pinot Grigio gevonden die je lekker vindt, zorg er dan dus voor dat je te weten komt waar deze wordt geproduceerd. Pinot Gris is een wijn die bij elke gelegenheid past, of dat nu op een terrasje in de zomer is of thuis bij een diner met familie en vrienden. Het is een wijn die eigenlijk iedereen lekker vindt en dat komt door het toegankelijke bouquet. Ben jij op zoek naar een drankje voor jouw gelegenheid, dan kan er met een goede fles Pinot Grigio weinig mis gaan.

Pinot Grigio: toegankelijke witte wijn met een aromatisch bouquet
Schuiven naar boven

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van functionele en statistieken cookies, die nodig zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren.

Wij gebruiken cookies voor de volgende redenen:

Functioneel Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)

Statistieken Voor analyse doeleinden om de website te verbeteren (vereist)

Social Media Voor het laten functioneren van like buttons

Advertenties Om bij te houden welke advertenties je al hebt gezien en hoe vaak

Interesses Om informatie en advertenties zoveel mogelijk te laten aansluiten bij je interesses

Verwijder je cookies uit je browser dan kan je keuze niet worden herkend en zal je opnieuw over het gebruik van cookies worden geïnformeerd en om toestemming worden gevraagd.

Sluiten